Persoonlijke Lening

Bij een persoonlijke lening wordt er altijd gekeken naar de persoonlijke situatie van de persoon die een aanvraag voor een lening doet. Bij een persoonlijke lening staat de hoogte van de geldlening altijd vast voordat er definitief getekend word.

persoonlijke leningTussen de start en het eind van de lening zullen er dus dan ook geen veranderingen meer plaatsvinden. Je weet precies van begin tot eind waar je aan toe bent, want ook de looptijd staat bij het afsluiten van de persoonlijke lening vast. Ook de verschuldige rente staat bij een persoonlijk krediet vast. Deze vorm van geld lenen is dus heel anders dan het lenen met een Rente Krediet.

Over het algemeen is de rente bij een persoonlijke lening lager dan wanneer je een doorlopende krediet neemt, dit omdat het rente-risico ontbreekt. Daarin tegen is de rente van een persoonlijke lening wel hoger dan de rente van een hypotheek. Dit omdat de kredietverstrekkers minder zekerheid hebben dan bij een hypotheek. (Bij niet betalen, hebben ze de optie je huis te verkopen) Voor de lening aanvrager bied de persoonlijke lening veel zekerheid doordat de rente, looptijd en aflossing vast staan van begin tot eind!

Waarom een persoonlijke lening afsluiten?

Een groot voordeel van een persoonlijke lening is natuurlijk de zekerheid. U heeft de zekerheid van een vast maandelijks bedrag dat uw terug betaald aan de kredietverstrekkers. Dit word allemaal voor het definitief afsluiten vastgelegt in het leencontract. Dus aan het einde van de looptijd is uw lening dat ook helemaal afgelost. Bij een persoonlijke krediet is het dus vrij gemakkelijk om producten of diensten van een korte of beperkte levensduur af te sluiten.

Voordelen persoonlijke lening

* Geen verrassingen.
* Vaste looptijd.
* Vaste rente.
* Vaste maandelijke aflossing.

Nadelen persoonlijke lening

* Een vaste rente kan nadeling zijn wanneer de rentes omlaag gaan, dan betaal je dus meer dan nodig is. Dit is niet het geval bij een doorlopende lening, dan betaal je altijd de actuele rente.

Wanneer een persoonlijke lening?

Als je van te voren weet hoeveel geld je nodig hebt. Hoeveel je precies kan missen elke maand. En als je de zekerheid wil van een vaste looptijd,aflossing en rente!

Wees altijd alert met het lenen van geld bij een kredietverstrekker. Ga niet meteen overstag voor het “Goedkoopste” persoonlijk krediet, want de kans bestaat dat deze kredietverstrekkers geen controle doen op de persoonlijke lening BKR. Vraag altijd genoeg informatie over het specifieke krediet en vergelijk ook altijd aanbieders. Tegenwoordig kan je gemakkelijk online offertes bij verschillende aanbieders aanvragen. Maak daar gebruik van!