Doorlopend Krediet

doorlopendEen andere bekende en veel voorkomende vorm van lenen is het doorlopend krediet! Deze wordt afgesloten door mensen die van te voren nog niet precies weten hoeveel geld ze nodig hebben. Bijvoorbeeld voor een verbouwing. Er wordt van te voren wel een maximaal te lenen bedrag vastgelegt. Dit word ook wel het doorlopend krediet limiet genoemd. Voordeel van het doorlopend krediet is dat uw alleen rente betaald over het bedrag wat u verbruikt hebt. Dus niet over het totale kredietlimiet.

Voordat u een doorlopend krediet besluit te gaan afsluiten raden wij u ten zeerste aan verschillende kredietverstrekkers te vergelijken. Een aantal bekende en gerespecteerde kredietverstrekkers kunt u op onze website terugvinden, en u kunt meteen een vrijblijvende aanvraag online indienen.

Wat houd een Doorlopend Krediet in?

Deze vorm van lenen lijkt heel erg op het rente krediet en op het spaarkrediet. Bij de doorlopende lening word er maandelijks een vooraf besproken bedrag van u rekening afgeschreven. U kunt altijd het reeds afgeloste bedrag weer terug opnemen wanneer uw dit geld nodig heeft. De looptijd van het doorlopend krediet is dus altijd variabel. Het doorlopende krediet duurt voort zolang er geld word opgenomen en de lening niet volledig word afgelost!

Rente doorlopend krediet

Wat zowel in uw voordeel als nadeel kan werken is dat de rente bij een doorlopend krediet fluctueerd conform de actuele rentestanden. De rente kan dus stijgen, maar ook dalen. De maandelijkse aflossing blijft natuurlijk gelijk, maar de kans bestaat dat de looptijd wel langer of zelfs korter is. De rentestand is bij een doorlopend krediet over het algemeen genomen lager dan bij andere vormen van leningen. Het doorlopend krediet wordt bijvoorbeeld nooit toegepast bij een Hypotheek Lening.

Voordelen Doorlopend Krediet

  • Over het algemeen een lage rente.
  • De mogelijkheid om afgeloste bedragen terug op te nemen en te gebruiken.

Nadelen Doorlopend Krediet

  • Het doorlopende krediet kan onduidelijk/ondoorzichtig zijn. De daadwerkelijke looptijd is moeilijk vast te stellen, dit omdat je afgeloste bedragen altijd weer op kan nemen.
  • Door onverziene uitgaven of situaties. Daardoor kan het aflossen langer duren dan dat je gepland had.

Wanneer een doorlopend krediet afsluiten?

Een doorlopend krediet is vaak een uitkomst als je van te voren moeilijk kan inschatten hoeveel geld je nodig gaat hebben voor bijvoorbeeld een verbouwing in je huis. Dat kost soms meer of minder dan er vooraf berekent is. Met een doorlopend krediet heb je altijd geld achter de hand. Voor onverziene uitgaven. Vraag altijd voldoende en goed financieel advies. Vraag ook bij deze vorm van lenen verschillende offertes aan. Dit kunt u gemakkelijk online doen. Wees altijd waakzaam voor een negatieve registratie bij het doorlopend krediet BKR. Leen nooit meer dan dat je maandelijks kan aflossen. En maak altijd een weloverwogen besluit.